Hjemmelavede marmelader, geleér og safter

Hjemmelavede marmelader, geleér og safter

Der er nærmest ikke noget så lækkert, som hjemmelavet marmelade og saft.

Hos H. Skjalm P. har vi alle de remedier, der skal bruges til en velykket hjemmelavet marmelade.

Jordbærmarmelade på 1 time

Har du jordbær tilovers fra haven, eller har du købt lidt for mange? Så kan du let lave en marmelade, der kan spises med det samme eller gemmes til vinteren.

Det skal du bruge:

  • 1,2 kg. modne, vaskede jordbær

  • 1 kg. sukker

  • 1 citron

Sådan gør du:

  1. Vask jordbær og skær dem i halve.
  2. Kom jordbær, sukker og citronsaft i en kasserolle, rør rundt og lad stå et par timer.
  3. Bring massen i kog, og lad den koge 15-20 minutter. Kog massen ved høj varme og rør omhyggeligt.
  4. Kontroller, om marmeladen er færdig ved at hælde et par dråber på en kold tallerken. Marmeladen skal kun løbe meget forsigtigt.
  5. Fjern eventuelt skum på overfladen og kom straks marmeladen på skoldede glas. Skru låget på og stil krukkerne på hovedet et minut. Vend glasset og lad afkøle. Husk at sætte mærkater på dine glas.

Du kan se opskriften på jordbærmarmelade her >>