Sådan laver du hjemmelavet pasta

Sådan laver du hjemmelavet pasta

Det er slet ikke så svært at lave hjemmelavet pasta. 

    Mercato er mestrene bag den 'originale' pastamaskine. Med den i køkkenet er det en leg at lave hjemmelavede lasagneplader og pasta i alle faconer.

    Opskrift på hjemmelavet pasta

    • 500 g. blød "00" hvedemel
    • 5 hele æg og vand. Til i alt 250 g.

    Til mere fast pasta anbefales at anvende en blanding af 250 g. blød  "00" hvedemel og 250 g. durum hvedemel (semolina)


    Forbered dejen med hånden

    1. Hæld melet i en skål, så æggene og vandet i midten.
    2. Bland med en gaffel for at blande ingredienserne grundigt med melet. Tilsæt ikke salt!
    3. Fold dejen med dine hænder, indtil den er helt glat og konsistent. Hvis dejen er for tør, tilsæt lidt vand; Hvis det er for klæbrigt, tilsæt noget mel. Perfekt dej bør ikke klæbe til dine fingre.
    4. Fjern dejen fra skålen og læg den på et bord, let støvet med mel.
    5. Hvis det er nødvendigt, fortsæt med at ælte dejen med hånden og bryde den op i små stykker.


    Forbered pasta plader

    1. Indstil justeringsknappen på maskinen til nummer 0, så de to glatte ruller er helt åbne. Kom et stykke dej gennem valserne, mens du drejer vevet med uret eller efter at have tændt for motoren.
    2. Drys let begge sider af pastapladen med mel og fold det på midten. Kom pasta pladen gennem de glatte ruller flere gange, indtil den er lang og regelmæssig i form.
    3. Skær pastapladen i to og drys hvert stykke let med mel på begge sider.
    4. Indstil justeringsknappen til 1 og send pastapladen gennem en gang. Indstil derefter justeringsknappen til 2 og send pastapladen gennem endnu en gang. Indstil derefter justeringsknappen til 3, og så videre, indtil du når den ønskede tykkelse (den anbefalede tykkelsesindstilling er nr. 6 for fettuccine og nr. 7 for tagliolini).

    Klip pastapladen tværs i stykker omkring 25 cm og støv dem med mel.

    Skær pastaen

    1. Indstil maskinen til at skære og og før pastapladen gennem rullerne for at skære det.
    2. Tag dejen op med stokken og hæng den på pastastativet.
    3. Pastaen tørrer på 1-2 timer afhængig af temperatur og fugtighed og kan derefter opbevares i egnede beholdere.

    Tips

    • Brug ikke kolde æg lige fra køleskabet
    • Tilsæt ikke salt til dejen
    • Rengør maskinens ruller ved at køre en lille dej mellem dem
    • Gem din hjemmelavede tørrede pasta i højst en måned
    • Du kan fryse friske pasta
    • Kog pastaen i en stor mængde varmt vand (4 liter til ½ kg. pasta). 

     Se hvordan du laver en pastadej her

    Se hvordan du ruller en pastadej på maskine her