Sådan laver du lækre hjemmelavede is

Sådan laver du lækre hjemmelavede is

Vil du gerne lave lækre hjemmelavede ispinde eller sprøde vaffelis?

Det er slet ikke så svært.

Hjemmelavede vanilie ispinde

Nicholas Vahé laver smukke accessories til køkkenet og lækre delikatesser. De står bag opskriften på disse lækre vanilie is. Isene kan pyntes efter behov med eksempelvis sprød chokoladeovertræk. 

Det skal du bruge

  • 1/2 liter piskeflødet pisket til skum
  • 1 dl. vand
  • 50 gram sukker
  • ½ vanillestang
  • 1 tsk. vanillesukker
  • 3 pasteuriserede æggeblommer
  • 2-3 spsk. af din yndlingsmarmelade
  1. Hæld vand og sukker i en tykbundet gryde. Lad det simre, indtil sukkeret er opløst (2-3 minutter). Sæt til side.
  2. Hæld æggeblommerne i en skål og begynd at piske.
  3. Hæld langsomt opløsningen af vand og sukker ned til æggeblommerne, mens du pisker. Bliv ved med at piske - omkring 10 minutter, indtil blandingen fylder 3 gange så meget.
Vend nu forsigtigt den piskefløde og evt. din yndlingsmarmelade ned i blandingen.
Fordel i isforme - og sæt pinde i. Frys indtil de er klar til at spise.

Skal ispindene være særligt fine, kan du dyppe dem chokolade og evt. vende i nødder eller andet pynt.

________________________________________________________
Isforme til hjemmelavede is pinde fra Pulito
Vi anbefaler ispindeforme i rustfrit stål fra Pulito.
De sunde ispindeforme er lavet i rustfrit stål og er garanteret fri for skadeligt kemi. 
Ispindeformene tåler opvaskemaskine. 
Ispindeforme fra Pulito til at lave dine egne smagfulde ispinde uden tilsætningsstoffer. Frys din egen smootie, saft, iscreme, mv. Der findes masser af opskrifter på nettet.
Pakken indeholder 6 forme med låg, et stativ + 30 ispinde som kan vaskes i opvaskemaskine og genbruges. Pris 329 kr.

 

________________________________________________________

Sådan laver du hjemmelavede vafler til isvafler

Vil du glæde børnene eller gæster med hjemmelavede vafler fyldt med lækker is, kan du let bage dem selv.

Det skal du bruge. 

  • Et vaffeljern til kræmmerhus (så får dine vafler vaffelmønstret) eller en stegepande ca 12-15 cm i diameter
  • 100 g sukker
  • 100 g smeltet smør
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 2  æg
  • 1 dl vand
  • 200 g mel
  • ½ tsk. salt (kan udelades)
  • Lidt olie til panden

Sådan bager du vafler til isvafler

  1. Pisk æg og sukker og vaniljesukker til en luftig æggesnaps. Pisk videre med lidt mindre fart.
  2. Tilsæt smør men du pisker.
  3. Tilsæt skiftevis mel og vand lidt ad gangen mens du stadig pisker.
  4. Tilsæt salt.
  5. Dejen bør være en tynd pandekagedej, tykkelse som kærnemælk. Bliver den for tyk, så tilsæt lidt mere vand.
  6. Tænd for vaffeljernet eller sæt panden på komfuret, varmes, så den er en smule over medium varme.
  7. Hæld ½ tsk olie på panden og hæld dejen på vaffeljernets pande eller på stegepanden.
  8. Bag dine vafler 3 min. på hver side.
  9. Så snart vaflen er færdig skal den løftes over på en tallerken.
  10. Rul vaflen rundt om et vaffelkræmmerhus. Vaflen skal rulles mens den er varm, så det er en junior eller voksenopgave, da man kan brænde fingrene.  Husk af spidsen skal være klemt helt sammen, så din is ikke løber ud.
  11. Lad vaflen afkøle i et højt glas. Opbevar vaflerne i en tætsluttet kagedåse foret med pergamentpapir.